DEGUSTĂRI CULINARE ȘI LITERARE 16.12.2013

DEGUSTĂRI CULINARE ȘI LITERARE
16.12.2013
    Proiectul reprezintă o incursiune în istorie, literatură și gastronomie de-a lungul timpului.
   Gastronomia și obiceiurile culinare în decursul istoriei și al mentalului colectiv au fost ilustrate de scurte prezentări privind ”bucătăria medievală” , “bucătăria Renașterii”, “bucătăria sec. XIX-XX” realizate de : ANDREEA POPA , clasa a X-a A, SANDRA VEREȘ , clasa a X-a A, OANA BĂLULESCU , clasa a X-a A, ADRIANA PRODAN , clasa a X-a A, LUCIA SPĂTARU , clasa a IX-a A, SORANA MOGA , clasa a IX-a A

    De asemenea, au fost citite fragmente din confesiunile unor scriitori - ,,intelectuali la cratiță “ - precum Adriana Babeți, Mircea Dinescu, Mircea Mihăeș etc.
    Au fost decernate diplome pentru “cel mai gustos preparat“ , “cel mai atractiv preparat“ , “cea mai dificilă rețetă“ .
     Au participat elevii claselor a IX-a A și a X-a A .
     Organizatori :
     Prof. Cristina Mandae
     Prof. Septimia Nica
     Prof. Sanda Groza