PARTENERIAT EDUCAȚIONAL - LICEUL TEORETIC ,,Ioan Jebelean " SÂNNICOLAU MARE

PARTENERIAT EDUCAȚIONAL

între Colegiul Național „Ana Aslan” Timișoara și Liceul Teoretic „Ioan Jebelean” Sânnicolau Mare –

Arta - modalitate de comunicare și cunoaștere”

Parteneriatul dintre cele două instituții de învățământ se înscrie în cadrul activităților extracurriculare menite să promoveze valorile culturii naționale precum și pentru crearea unei comunicări eficiente și dinamice a participanților la acest proiect.

Prima etapă a avut loc în data de 10 martie 2022, când Trupa de Teatru „ASLĂNEȘTII” a susținut, la Conacul Nako din Sânnicolau Mare, spectacolul „Maitreyi” - dramatizare a celui mai frumos roman de dragoste din literatura română aparținând lui Mircea Eliade.

A doua etapă a acestui proiect a avut loc în data de 13 aprilie 2022, când elevi ai Liceului Teoretic „Ioan Jebelean” au vizitat Colegiul Național „Ana Aslan” Timișoara.

Oaspeții au fost întâmpinați de Consiliul Școlar al Elevilor - reprezentat de Denis Hortea - președinte și Karina Lukacs - vicepreședinte.

Activitatea a debutat cu o „Paradă a personajelor lui Caragiale”, puse în lumina reflectoarelor de către „ASLĂNEȘTII - JR.”, respectiv, elevi ai claselor a IX-a și a X-a, care au interpretat fragmente din schițele „Moftangii” și „Articolul 214”, precum și din comedia „D'ale Carnavalului”. De asemenea, de o apreciere deosebită s-au bucurat și interpreții poeziei dramatizate „Amiază maură”: Karina Lukacs (clasa a XI-a A), Sara Bojincă și Mario Grigoraș (clasa a X-a B), Vlăduț Monenci (clasa a XI-a B).

Dezbaterea care a urmat momentelor artistice, intitulată „Școala online - între utopie și actualitate” a stârnit interesul celor două echipe, care au încercat să găsească răspunsuri întrebărilor: Care sunt avantajele / dezavantajele școlii online? Cum ne-a afectat sistemul online? Se poate substitui școala online celei tradiționale?

Vizita elevilor și profesorilor de la Sânnicoleu Mare s-a încheiat cu o plimbare în centrul istoric al Timișoarei și pe malul Begăi.

Coordonatori:

KARINA LUKACS, clasa a XI-a A, vicepreședinte CȘE;

Prof. Cristina Mandae - Consilier Educativ;